Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس- گروه سینما: جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت در حالی به ایستگاه هفدهم رسید که با انتخاب جلال غفاری به‌عنوان دهمین دبیر این جشنواره قرار است به سنت ادوار سابق همچنان دوسالانه برگزار شود، دوسالانه‌ای که در روزهای آغازین و در شهریور سال ۶۲ درحالی‌که حمله وحشیانه بعثی‌های عراق به کشورمان به نیمه نرسیده بود زیر توپ و خمپاره نخستین دوره خود را برگزار کرد و دوره شانزدهمش نیز سال ۹۹ آن‌هم در روزهایی که فوتی‌های ویروس منحوس کرونا سه‌رقمی بود با تدابیر و رعایت پروتکل‌ها برپا شد؛ اما آنچه از عمر سی‌ونه‌ساله این جشنواره می‌توان فهم کرد آنکه جشنواره فیلم مقاومت یکی از مهم‌ترین و با ظرفیت‌ترین رویدادهای سینمایی در کشور به شمار می‌رود طوری که بسیاری از مدیران و هنرمندان، حضور در این فستیوال را جزو افتخارات بی تکرارشان اذعان می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از دبیران دوره‌های پیشین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت 

 شهریور ۶۲ بود که بسیاری از فیلم‌سازان در بحبوحه جنگ تحمیلی و سال‌های آغازین انقلاب اسلامی علاقه‌ به شرکت در جشنواره فیلم فجر نداشته و از همین رو حسین وخشوری نخستین یادواره فیلم‌های دفاع مقدسی که بعدهای عنوان فیلم مقاومت را به خود گرفت برپا کرد.
جشنواره‌‌ای که در اولین دوره خود تنها میزبان دو بخش ویدیویی با عنوان «قلم طلایی» و فیلم‌نامه با عنوان «جلوه‌گاه نور» بود اما با گذشت سی‌ونه سال و شانزده دوره تبدیل به رویدادی با بخش‌ها و جنبه‌های متعدد و مختلف شد، فارغ از نقدهایی که می‌توان به تکثر این بخش‌ها و عدم روشنگری مبنی بر چرایی این تعدد از سوی مسئولانش داشت، برپایی و استمرار جشنواره با تمام سختی‌ها و مشقت‌هایش یکی از ویژگی‌های مهم و درخشان آن به شمار می‌رود اما هر چه بود و هر چه شد امروز این جشنواره به ایستگاه هفدهم خود رسید و با انتصاب جلال غفاری به‌عنوان دهمین دبیر از سوی رئیس بنیاد فرهنگی روایت فتح نوید روشن شدن چراغ هفدهم را داد.
افراد مختلفی تا به اینجای مسیر جشنواره فیلم مقاومت دبیری آن را به عهده داشته‌اند اما در این میان سهم محمد خزاعی با پنج دوره سابقه بیشترین دبیری را داشته و رامین احمدی، حسین وخشوری و محمدرضا شرف‌الدین با دو دوره، مهدی عظیمی میرآبادی، علی‌اصغر غلامرضایی، عبدالحسین برزیده، مرحوم حبیب‌الله کاسه‌ساز و محمدحسین حقیقی هرکدام با یک دوره نُه دبیری هستند که می‌توان آن‌ها را سکان‌دار جشنواره فیلم مقاومت دانست که طی سی‌ونه سال هدایت و برپایی این مهم را بر عهده داشتند و آن را امروز به جلال غفاری به‌عنوان دهمین سکان‌دار این رویداد بین‌المللی تحویل دادند.

اما در این میان و فارغ از اسم‌ و رسم‌ها، جشنواره فیلم مقاومت از مسیر پر پیچ‌وخمی گذر کرده تا امروز به نقطه و جایگاه مهم و پرظرفیت خودش رسیده است؛ می‌توان به‌جرئت اذعان کرد این فرزند سینمای انقلاب از دوره نخست تا دوره بعد که با وقفه چهارساله اتفاق افتاد و حضور نسل جوان و هنرمندان نو پایی چون جمال شورجه، ابراهیم حاتمی‌کیا، کمال تبریزی و محمدمهدی عسگرپور که روزگاری جوانان مستعد و ناشناخته‌ به شمار می‌رفتند در دوره سوم مسیر خود را ادامه دادند.

در دوره‌های بعدی این جشنواره میزبانی طیف‌های مختلف و گسترده سینمای ایران را بر عهده داشته و در دوره چهارم و بین‌المللی شدنش با آثاری از فیلم‌سازان معتبر دنیا در ادوار پنجم و هشتم، رو به تکامل رفت تا جایی که دیگر این رویداد مهم به محفل و محملی برای تولید و حضور آثار ماندگار سینمای دفاع مقدس در ادوار ششم، دهم و یازدهم رسید و همه آنچه بیان شد مسیری بود که این جشنواره سی‌ونه‌ساله پیموده و امروز به این جایگاه رفیع و مهم رسیده است.

یکی از بارزترین ویژگی‌های این جشنواره حضور هنرمندان متعهد و متخصص حوزه سینما است که در سال‌های گذشته با نمودار سینوسی وارانه رخ داد که متأسفانه عدم اهتمام جدی به این موضوع را می‌توان یکی از معدود ضعف‌های ادوار اخیرش برشمرد. از طرفی انتصاب جلال غفاری به سمت دبیری دوره هفدهم فیلم مقاومت به‌عنوان فردی برآمده از بطن و متن دانشگاه باسابقه علمی و صد البته تجربیاتی چون مدیریت شبکه افق و ستاد اربعین سازمان صداوسیما نوید بازگشت این رویداد مهم سینمایی به اصل و پایه خودش را دارد، جشنواره که با رویکرد و راهبرد اعتقادی و ایدئولوژیک پا گرفت اما متأسفانه در مواقع و ادواری از این اصل مهم تا حدودی منحرف‌ شده که با انتصاب جلال غفاری نشان از بازگشت قاطع جشنواره به اصل و اساس خود دارد.

صدالبته که قائل به این موضوع باید باشیم که تنها دیکته نانوشته غلط ندارد پس می‌بایست منتظر ماند و دید تا دبیر جشنواره فیلم مقاومت به‌عنوان دهمین سکان‌دار این رویداد مهم سینمایی طی ماه‌های باقی‌مانده چه سیاست و اهدافی را در پیش خواهد گرفت.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: فیلم مقاومت جشنواره فیلم مقاومت جشنواره جشنواره فیلم مقاومت عنوان دهمین جلال غفاری بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۸۱۶۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر به ۲ کشور منطقه در روزهای آینده / فیلم با کیفیت درباره «اقبال لاهوری» می‌سازیم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در روزهای آینده نیز ۲ سفر به کشورهای منطقه خواهیم داشت، مقصد احتمالاً جمهوری آذربایجان و یکی دیگر از کشورهای آسیای مرکزی است که برنامه‌های آن را هماهنگ می‌کنند و روی هم رفته اتفاقات خوبی را رقم خواهیم زد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمدمهدی اسماعیلی امروز _شنبه هشتم اردیبهشت_ در حاشیه نشست با مدیران و دبیران جشنواره بیست و یکم امام رضا (ع) در جمع خبرنگاران بدون ذکر نام کارگردان فیلم سینمایی «اقبال لاهوری» شاعر ملی و مشهور پاکستانی اظهار داشت: کارگردان در حال آماده‌سازی فیلم‌نامه است اما تا قرارداد بسته نشود، اسمش را نمی‌آورم، بنیاد سینمایی فارابی در حال منعقد کردن قرارداد آن است و تا آخر سال و یا اوایل سال آینده اثر ساخته می‌شود، می‌خواهیم یک فیلم با کیفیت و خوب بسازیم.

وی با تاکید بر پیگیری ویژه برنامه‌های زبان فارسی افزود: ما ۶ خانه فرهنگ در پاکستان از جمله لاهور، کراچی و کویته و دیگر شهرها داریم که باید تقویت شود؛ در این سفر رئیس‌جمهور عنایت ویژه‌ای بر بحث گسترش فرهنگی در پاکستان داشت و این کار را به سرانجام می‌رسانیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در سریلانکا هم با استقبال بسیار بالای هنرمندان و اهالی فرهنگ آنجا روبه‌رو بودیم؛ ۴ تفاهم‌نامه همکاری از ۵ تفاهم دو کشور در حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه‌های رسانه‌ای، سینما، فرهنگی به معنای خاص خود و همچنین در زمینه تعاملات میان هنرمندان و برگزاری اجلاس‌های مشترک بود.

اسماعیلی اظهار داشت: در حال تجربه فضای ویژه‌ای در حوزه بین‌الملل هستیم، شاید برای اولین بار است که همزمان با حرکت در حوزه حل مسائل فرهنگی در داخل کشور، این دیپلماسی فرهنگی را به صورت برجسته پیش می‌بریم.

وی گفت: در روزهای آینده نیز ۲ سفر به کشورهای منطقه خواهیم داشت، مقصد احتمالاً جمهوری آذربایجان و یکی دیگر از کشورهای آسیای مرکزی است که برنامه‌های آن را هماهنگ می‌کنند؛ روی هم رفته اتفاق‌های خوبی را رقم خواهیم زد، هفته‌های فرهنگی را بلافاصله در تهران خواهیم داشت و همه این‌ها به خاطر آن است که این ارتقا (در روابط مشترک فرهنگی) صورت بگیرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره اعزام رایزنان فرهنگی نیز اظهار داشت: تقریباً در دوره جدید رایزنان فرهنگی که انتخاب می‌کنیم از برجسته‌های دانشگاهی و اجرایی هستند، به همین دلیل تحولات مهمی را دارند صورت می‌دهند و یکی از ویژگی‌های رایزنان ما میدانی بودن آن‌ها است.

اسماعیلی ادامه داد: ما رایزن نمی‌خواهیم که در اتاق خود پشت میز بنشیند. مانند طبیب دوار باید بچرخد، شهر به شهر، مسجد به مسجد، کلیسا به کلیسا و مجامع مختلف فرهنگی و هنری و با تسلطی که به زبان، تاریخ، فرهنگ و هنر آن کشور دارد، با تعهد دینی و انقلابی که نسبت به آرمان‌های جمهوری اسلامی و نظامی اسلامی دارد، بتواند تعامل را برقرار کند و با این تفاسیر پیش می‌رویم.

وی در خصوص روند جشنواره فرهنگی هنری امام رضا (ع) هم گفت: جشنواره امام رضا (ع) بسیار مایه خوشبختی ماست؛ امسال دوستان، ابتکار چله رضوی را از اول ماه شوال تا یازدهم ذی‌القعده گذاشتند که تولد امام رضا (ع) است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: به دوستان پیشنهاد دادم در سفر ترکمنستان از هنرمندان و فعالان فرهنگی مرو هم حضور داشته باشند؛ در آنجا هم خیلی ابراز علاقه کردند که در این بحث بین مشهد و مرو تعاملات بیشتری صورت بگیرد.

اسماعیلی گفت: جشنواره فیلم رضوان که اولین جشنواره فیلم‌های دینی است به برکت جشنواره امام رضا (ع) امسال برگزار می‌شود و اتفاق‌های بسیار خوب دیگر نیز می‌افتد؛ مهم‌ترین نکته جشنواره فرهنگی هنری رضوی امسال ما این است که به میدان رفته است، در گرگان یک اجتماع چند هزار نفری با هم سرود می‌خواندند.

وی افزود: جشنواره امام رضا (ع)، به روستاها و میان عشایر رفته است؛ این اتفاق، مبارک و مایه عزت و ارتقای کمی و کیفی فعالیت‌های فرهنگی هنری کشور به ویژه در حوزه فرهنگ و هنر دینی خواهد بود که خود بارگاه نورانی علی ابن موسی الرضا (ع) یکی از بی‌نظیرترین جلوه‌های هنری کشور است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره تأمین بودجه‌ای حریم تئاتر گفت: کار حریم تئاتر شهر بدون وقفه شروع و بودجه آن تزریق شده است؛ صبح جلسه آن را گذاشتم و مسئول عمرانی وزارتخانه و معاون توسعه و پشتیبانی منابع انسانی وزارت فرهنگ گزارش دادند که کار بدون یک روز توقف تا اتمام و بهره‌برداری ادامه پیدا خواهد کرد؛ خبرنگاران هر وقت دیدند در آنجا سر و صدا نیست به من خبر دهید.

منبع: ایرنا

کد خبر 748406

دیگر خبرها

  • «دریای پارس» یادگاری برای ایران به بهانه روز خلیج فارس
  • دو انتصاب جدید در جشنواره اتقان
  • معرفی اعضای شورای سیاست‌گذاری و دبیر جشنواره فیلم کوثر
  • تداوم جنگ پس از ۲۰۰ روز نشان دهنده توان مقاومت است
  • سفر به ۲ کشور منطقه در روزهای آینده / درباره «اقبال لاهوری» فیلم با کیفیت می‌سازیم
  • سفر به ۲ کشور منطقه در روزهای آینده / فیلم با کیفیت درباره «اقبال لاهوری» می‌سازیم
  • حزب‌الله لبنان: کمک‌های نظامی آمریکا به اسرائیل چراغ سبز حمله به رفح است
  • تاریخی: مدرسه جایی برای گفتگوی رو در رو با دانش‌آموزان است
  • راهیابی تایلند به هفدهمین دوره جام ملت‌های فوتسال آسیا
  • اردوغان: حماس یک گروه مقاومت در فلسطین است