Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، آیین پایانی و اعلام برندگان سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد شامگاه دوشنبه (۱۵ دی ماه ) در شبکه چهار سیما به صورت زنده پخش شد و این مراسم مختصر تا پاسی از شب ادامه داشت.

* برگزیدگان بخش پایان‌نامه‌های دانشگاهی با موضوع ادبیات داستانی دفاع مقدس

برگزیدگان «بخش ویژه؛ پاسداشت چهلمین سال آغاز جنگ تحمیلی و آغاز دفاع مقدس» سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد در بخش «پایان‌نامه‌های دانشگاهی با موضوع ادبیات داستانی دفاع مقدس» معرفی شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بخش «پایان‌نامه‌های دانشگاهی با موضوع ادبیات داستانی دفاع مقدس» در مقطع دکترا، محمود رنجبر برکادهی با رساله «نقد و تحلیل روایی ـ محتوایی داستان‌های کوتاه دفاع مقدس، مرضیه آتشی پور با رساله «بررسی سبک شناسانه نثر داستانی ادبیات انقلاب اسلامی با تکیه بر رمان‌های شاخص دفاع مقدس» و فریبا نظری پورکیایی با رساله «تفسیر فرهنگی- احساسی خاطرات جنگ ایران و عراق با تاکید بر خاطرات عملیات کربلای پنج در منطقه شلمچه» به عنوان رساله‌های برتر انتخاب شدند.

در مقطع کارشناسی ارشد، سیدمحمدعلی صحفی با پایان‌نامه «نحوه خوانش رمان‌های جنگ در میان دانشجویان و طلاب»، کوثر اولیایی با پایان‌نامه «بازتاب جنگ هشت ساله در خاطرات زنان ایرانی در دوره پسا جنگ بر مبنای رویکرد شناختی لیکاف» و مهشدی دلبری با پایان‌نامه«تحلیل گفتمان وصیت نامه‌های شهدای هشت سال جنگ تحمیلی معرفی شدند.

دبیرخانه جایزه جلال آل احمد همچنین دکتر عبدالله حسن‌زاده میرعلی از دانشگاه سمنان با ۲۱ پایان‌نامه، دکتر مهدی خادمی کولایی از دانشگاه مازندران با ۱۲ پایان‌نامه، دکتر اسماعیل صادقی ده‌چشمه از دانشگاه شهرکرد با ۱۲ پایان‌نامه و دکتر محمدرضا سنگری از دانشگاه‌های مختلف با ۱۲ پایان‌نامه را به عنوان استادان راهنما و مشاور شاخص پایان‌نامه‌های دانشگاهی حوزه ادبیات داستانی دفاع مقدس معرفی و از آنان تجلیل کرد.

* معرفی برگزیدگان بخش ویژه جایزه جلال

برگزیدگان «بخش ویژه، پاسداشت چهلمین سال آغاز جنگ تحمیلی و آغاز دفاع مقدس» سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد در بخش «معرفی چهره‌های داستان‌نویسی و مستندنگاری دفاع مقدس» به انتخاب رسانه‌ها معرفی شدند.

معرفی داوران این بخش را در ویدیوی زیر مشاهده کنید:

 

 

در بخش «معرفی چهره‌های داستان‌نویسی و مستندنگاری دفاع مقدس» به انتخاب اهالی رسانه، محمدرضا بایرامی، احمد دهقان، مجید قیصری، حبیب احمدزاده، داوود امیریان، قاسمعلی فراست، داوود غفارزادگان، گلعلی بابایی، حمید حسام، اکبر صحرایی، علی مؤذنی و رحیم مخدومی به عنوان چهره‌های برتر معرفی شدند.

* بخش «داستان بلند و رمان» باز هم برگزیده نداشت

در بخش «داستان بلند و رمان»، داوران از بین ۸۲۰ عنوان کتاب ارسالی، کتاب «اوراد نیمروز» به قلم منصور علیمرادی از نشر نیماژ را «شایسته تقدیر» دانستند.

سعید تشکری، جواد افهمی و علی چنگیزی داوری آثار بخش «داستان بلند و رمان» را بر عهده داشتند.

ابراهیم محمدحسن بیگی (دبیر علمی)، مرتضی سرهنگی، محمدرضا بایرامی، مصطفی جمشیدی، دکتر ابوالفضل حری، علی چنگیزی، دکتر مریم مشرف، حمید حسام و محمدرضا شرفی خبوشان، هیات علمی سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد را عهده‌دار بودند.

* برگزیدگان بخش مستندنگاری جایزه جلال

برگزیدگان و شایستگان تقدیر سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل‌احمد نیز در بخش‌ «مستندنگاری» معرفی شدند.

در بخش «مستندنگاری» داوران از بین ۴۷۴ عنوان کتاب ارسالی به دبیرخانه، دو کتاب «فرکانس ۱۱۶۰ (اینجا آبادان؛ صدای مقاومت و ایستادگی)» به قلم فضل‌الله صابری از شرکت انتشارات سوره مهر (دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری اصفهان) و «گوهر صبر (خاطرات گوهرالشریعه دستغیب)» به قلم طیبه پازوکی از شرکت انتشارات سوره مهر را به عنوان «برگزیده مشترک» این بخش انتخاب و معرفی کردند.

داوران این بخش همچنین کتاب «از ری تا شام روایت ناتمام احمد غلامی» اثر مرحوم «علی مژدهی» را به دلیل اعتبار راوی و همچنین اعتبار صاحب خاطره و محتوای غنی در مورد تاریخ دقیق وقایع کردستان در مقطع ابتدای جنگ و نیز تشکیل تیپ ۱۰ سیدالشهدا علیه‌السلام قابل تجلیل ارزیابی کرده و از دبیرخانه جایزه خواستند که به نحو مقتضی از این اثر تجلیل کنند.

 

 

مصطفی رحیمی، سعید علامیان و گلعلی بابایی به عنوان داوران بخش «مستندنگاری» آثار مرتبط با این بخش را بررسی کردند.

* بخش «داستان کوتاه» نه برگزیده داشت نه تقدیری

هیات داوران بخش «داستان کوتاه» سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد از بین ۳۴۲ عنوان کتاب ارسال شده به دبیرخانه، اثری را به عنوان برگزیده و شایسته تقدیر معرفی نکردند.

هیات داوران بخش «داستان کوتاه» سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد ضمن سپاس از همه نویسندگان ارجمند که آثارشان در این دوره مورد بررسی قرار گرفت، با اتفاق نظر اعلام کردند که مجموعه‌های داستان کوتاه رسیده به دبیرخانه، دارای ساختار و محتوای قابل قبولی از نظر ویژگی‌های فنی و تکنیکی داستان کوتاه نیستند. بنابراین انتخاب برگزیده یا شایسته تقدیر جایزه ادبی جلال آل احمد از بین آثار رسیده به دبیرخانه این رویداد ادبی فاقد توجیه فنی و حرفه‌ای است.

به همین دلیل هیات داوران بخش «داستان کوتاه» سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد، ضمن آرزوی بالندگی آثار و نویسندگان این حوزه در سال‌های آتی هیچ‌کدام از آثار رسیده به این دبیرخانه در این دوره را حائز شرایط برگزیده شدن ندانستند.

داریوش عابدی، راضیه تجار و عبدالمجید نجفی به عنوان داوران بخش «داستان کوتاه» سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد به بررسی آثار مرتبط با این حوزه پرداختند.

*یک تقدیری در بخش «نقد ادبی»

در بخش «نقد ادبی» از بین ۷۶ عنوان کتاب ارسالی به دبیرخانه، داوران کتاب «تاریخ بدن در ادبیات» به قلم سید مهدی زرقانی (با همکاری: زهرا آقابابایی خوزانی، امید ایزانلو، فاطمه جهانپور، حمیدخادمی، محسن شرفایی و فرزانه فرخ‌فر) از نشر سخن را «شایسته تقدیر» دانستند.

 

 

داوران این بخش همچنین کتاب «روایت‌شناسی درام» اثر پرستو محبی را به خاطر تلاش‌های مؤلف در روش‌مندی، سازمندی و تحلیل ادبیات داستانی ـ نمایشی مورد تجلیل قرار داده و از دبیرخانه جایزه جلال آل احمد خواستند که به نحو مقتضی از این اثر نیز تجلیل کنند.

 

 

دکتر حمیدرضا شعیری، دکتر محمدرضا سنگری و کامران پارسی‌نژاد داوری آثار بخش «نقد ادبی» را بر عهده داشتند.

* طرح «پدید» در آیین پایانی جایزه جلال معرفی شد

طرح پدید (پژوهشی در آثار داستانی منتشر شده در سال ۹۸) در دفتر گسترش شعر و ادبیات داستانی خانه کتاب و ادبیات ایران با همکاری ۱۳نویسنده و منتقد سرشناس ادبی و کارشناسان گروه ادبیات داستانی طراحی و اجرا شد.

در این طرح، ۴۱۶ اثر منتشرشده، شامل ۱۲۲ مجموعه داستان و ۲۹۴ رمانِ تیراژ بالاتر از ۵۰۰ نسخه بررسی شد که بر اساس آن تعداد نویسندگان جوان نسبت به نویسندگان نسل‌های پیشین غلبه دارد و داستان‌های نویسندگان زن با سرعت بیشتری در حال چاپ شدن است.

بررسی‌های انجام‌شده نشان داد که نویسندگان، بیش از هر موضوعی در جامعه‌ امروز ما، به مسائل اجتماعی و اقتصادی توجه ویژه‌ای نشان داده‌اند و داستان‌نویسان به مسائل و موضوعات پیرامونی نظیر اتفاقات صورت گرفته در خاورمیانه و تأثیرش در کشور نیز توجه نشان داده‌اند.

نکته جالب توجه طرح این است که کارشناسان از منظر محل وقوع داستان‌های بررسی شده، آنها را تفکیک کرده‌اند.

 تتبع در کتاب‌ها، این مطلب را تصدیق کرده است که با وجود مشکلات عدیده اجتماعی، همچنان تعداد داستان‌های با پایان خوش در بین آثار وجود دارد.

* میزان هدایای جایزه جلال چقدر است؟

این گزارش اضافه می‌کند، رقم جایزه جلال آل احمد در این دوره از ۱۰۰ میلیون تومان به ۱۵۰ میلیون تومان افزایش یافت. همچنین در جایزه جلال آل احمد اثر شایسته تقدیر ۳۰ میلیون تومان و نامزدها ۲ میلیون تومان دریافت می‌کنند. (هدیه نامزدها در سال‌های گذشته یک میلیون تومان بوده است) 

هدیه بخش ویژه این دوره از جایزه ادبی جلال آل احمد که به ۱۲ چهره‌ برتر داستان و مستندنگاری دفاع مقدس اهدا خواهد شد، مبلغ ۲۰ میلیون تومان بعلاوه لوح تقدیر به امضای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و نشان جایزه جلال خواهد بود.

آیین پایانی و اعلام برندگان سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد از شامگاه دوشنبه تا نیمه‌شب سه‌شنبه  (۱۵ و ۱۶ دی ماه) در شبکه چهار سیما به صورت زنده پخش شد.

مجموعه‌ای از اقدامات اجرایی منتهی به اختتامیه جایزه جلال را اینجا ببینید:

 

 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: جایزه ادبی جلال آل احمد محسن جوادی بهروز جلالی اختتامیه ادبیات داستانی سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد ادبیات داستانی دفاع مقدس پایان نامه های دانشگاهی جایزه جلال آل احمد شایسته تقدیر میلیون تومان داستان کوتاه عنوان کتاب داوران بخش معرفی شدند معرفی شد بخش ویژه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۷۲۵۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فوتسالیست های ایران جوایز را درو کردند؛ احمد عباسی آقای گل، محمدی بهترین دروازه بان

سه جایزه انفرادی بهترین‌های جام ملت‌های فوتسال آسیا نصیب بازیکنان ایران شد.

طرفداری | تیم ملی فوتسال ایران امروز (یکشنبه) در فینال جام ملت‌های آسیا 2024 با شکست تایلند در فینال، جام قهرمانی رقابت‌ها را بالای سر برد.

سعید احمد عباسی، ستاره ایران در پُست رأس که هشت بار موفق به گلزنی شد و نقش انکارناپذیری در این قهرمانی داشت، آقای گل این مسابقات لقب گرفت. وی همچنین جایزه ارزشمندترین بازیکن جام ملت‌های آسیا را به خود اختصاص داد.

باقر محمدی نیز که در دیدار فینال درخشش چشمگیری داشت و گل چهارم ایران را به ثمر رساند، عنوان بهترین دروازه‌بان جام را به خود اختصاص داد.

تایلند نیز جایزه بازی جوانمردانه مسابقات را دریافت کرد.

از دست ندهید ????????????????????????

عبدالکریم حسن هم نامش را تغییر داد اعتراض سرمربی چلسی: VAR به فوتبال ضرر زده است آقای الگری سال بعد هم در تیم ما بمان! درگیری صلاح با کلوپ: ساکت شو!

دیگر خبرها

  • اعضای هیئت داوران جشنواره فیلم کن معرفی شدند
  • احمد عباسی آقای گل و بهترین بازیکن شد؛ محمدی بهترین سنگربان
  • فوتسالیست های ایران جوایز را درو کردند؛ احمد عباسی آقای گل، محمدی بهترین دروازه بان
  • فراخوان جایزه داستان و بازآفرینی منتشر شد
  • سیمینی که دانشور بود
  • زندگی با آل‌احمد در شیوه نگارش سیمین دانشور تاثیر نداشت
  • زندگی با آل‌احمد در شیوه نگارش سیمین دانشور تاثیر نگذاشت
  • دو بازی ایرانی نامزد جایزه MENA Games Industry شدند
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • داستان تیتراژ سریال دلیران تنگستان